Het i hatt

Vänskap kan definieras på många olika sätt. Ibland på många olika sätt på en och samma dag.

Vänskap är bland annat att jag har varit märkligt sorgsen och besviken hela dagen trots att morgonens besvikelse inte är min egen. Men den är tung ändå. För den är min väns och jag bär ju den med henne. Skulle bära så mycket mer av den om jag bara kunde.

Vänskap är bland annat också att jag i dag fick ett sms av en annan vän med orden Har vi pratat om att du är het i hatt?! Det här alltså dagen efter att jag plågat/förgyllt/förstrött världen med bilder på mig själv i studentmössa. Det fina med hennes meddelande är att vi ju har pratat om att jag tycker att jag klär ovanligt bra i huvudbonader. Min självupplevda hethet i hatt är ett av oss två synnerligen omdiskuterat fenomen. Så jag förgicks lite av skratt när jag läste hennes meddelande och min sorgsenhet och besvikelse fick därmed en liten andhämtningspaus.

Jag skulle inte vilja vara utan någotdera. Både att kunna dela varandras bördor och att få varandra att skratta mitt i eländet är vackert och viktigt. Än mindre skulle jag vilja vara utan någondera. Båda två så vackra och viktiga.

Självutnämnt het i hatt since åtminstone 2015. Och han då. Betydligt hetare redan utan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s