Aldrig, jag har två småsyskon

Det är svaret på en fråga och det står skrivet svart på vitt. Trots att svaret är anonymt och ett av kanske femton andra svar vet jag direkt att det är hennes. Min dotters. Och det gör ont i hjärtat.

– Aldrig, jag har två småsyskon…

Så har hon alltså svarat på frågan om när hennes mamma eller pappa läser för henne. Och det svaret gör ont i mig. Inte för att hon nödvändigtvis behöver vår högläsning, men för att hon behöver och förtjänar de där stunderna när det är bara hon och en av oss. De stunderna är guld.

I kväll har det glimmat då hon har haft myskväll med sin pappa efter att de där två småsyskonen hade somnat. De har tittat på teve tillsammans och ätit hennes bästa chips och hennes bästa glass. I morgon ska jag läsa för henne. För det betyder mycket för henne och hon betyder mycket – allt – för mig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s