Kanske inget märkvärdigare

Vi tror lätt att det är de stora och märkvärdiga sakerna som förändrar världen. Och visst, om målet är att vi ska finnas med i framtida historieböcker så måste vi kanske starta ett krig, förinta terrorism eller hitta ett hundraprocentigt botemedel mot cancer.

Men de flesta av oss är inte så märkvärdiga. Vi har varken krig, fred eller hälsogåtor i våra händer. Så stora frågor hamnar aldrig på våra bord. Vi har bara helt vanliga jobb och helt vanliga liv.

Jag är kanske den vanligaste som finns. Jag är the girl next door i vuxenförpackning. Kan man liksom vara något mindre märkvärdigt än modersmålslärare? Antagligen inte. Men jag ser på mitt helt vanliga liv på ett ganska ovanligt sätt. Jag har så ofta fått se hur riktigt små saker kan få riktigt stor betydelse.

Ta de här två skönheterna – och tro mig, de är tusen gånger vackrare på insidan fast det är svårt att föreställa sig. En gång lärde jag känna dem och typ nästan genast lärde jag mig älska dem. Och jag hoppades redan då, för närmare tio än fem år sedan, att det skulle spela roll. Men exakt hur stor roll hade jag ingen aning om.

Förra veckan blev jag påmind när en av dem delade den här bilden och skrev (bland annat) orden under den:

Kass July 2017 28.JPG

The lady in the middle, Amanda, changed our lives! The way she loved two rascal girls will forever be celebrated in history and heaven! We can never underestimate what our love will do on this earth! The love we display destroys hell and damages fear! Amanda’s love displayed to me that Jesus is the most real person on this earth and beyond! 

Det är förstås inte bara jag. Långt ifrån och inte ens mest jag. Men jag fick också vara med på ett hörn när två unga människor hittade sig själva och den tro som kom att förändra deras liv. Och det finns liksom inget större.

Kanske inget märkvärdigare.

Och det är möjligt och tillgängligt för oss alla. Det är inte svårt. Det kräver inga universitetspoäng, ingen fet plånbok, inget imponerande CV och inga exklusiva kontakter. Det kräver att du ser den där andra människan och ger henne av din tid och ditt hjärta. Det kan bli så bra. Så otroligt bra.

Den där vännen som fotograferar mig och Fredrik på bröllop – because now it’s a tradition – fotograferade också mig och dem på ett bröllop i somras. Så bilderna här är tagna av Maria Hedengren. Jag blir så själaglad av de här bilderna. Så tacksam. Så stolt över de här fantastiska unga kvinnorna som nu är ute i världen och förändrar den på sätt som jag bara drömmer om att själv kunna göra. Bilderna fångar oss och vår gemensamma berättelse. En berättelse som kommer att fortsätta in i evigheten. Tack, Gud!

Image by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.comImage by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.comImage by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.comImage by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.comImage by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.comImage by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.comImage by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.comImage by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.comImage by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s