Havregrynsgröt

Klockan är 07.49 och jag kolar som bäst havregrynsgröt. Det är inte första gången det kokas havregrynsgröt i det här huset i dag. Det är fjärde. FJÄRDE!

Det är sportlov. Jag ser slalombackar och sandstränder i mitt flöde och konstaterar stilla, förnöjt och förunnande att alla sportlov har sin charm. Vårt sportlov består i år till 87% av havregrynsgröt och också på det kan man bygga ett sportlov mer än väl värt namnet.

Vi har en härligt avkopplande och konfliktfri vecka bakom oss. Jag har nästan hunnit glömma vad syskonbråk är, skulle inte ha en chans om jag tvingades medla i en sådan konflikt. Och ja, det är en färdighet jag gärna tappar greppet om.

Ungefär så här kan det se ut när vi äter den berömda havregrynsgröten.

(Hur man får barnen att uppskatta gröt? Här kommer två otroligt bra tips:

1. Ge dem ännu sämre alternativ. För den här gruppen fungerade hemlagad ärtsoppa som en magisk rätt; den fick barnen att be om havregrynsgröt i stället.

2. Ge dem en sämre variant av havregrynsgröt så att den vanliga plötsligt ter sig ytterst lockande. Den här gruppen fick av misstag fiberberikad gröt ett par gånger i början av vistelsen och efter det smakade vanlig hederlig gröt himmel.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s