Inte är det rättvist

Alltså, livet. Hörni. Mycket kan man säga om det, men inte är det rättvist. Alla drabbas i någon mån, men att försöka påstå att vi drabbas rättvist är en lögn som är både vidrig och farlig.

Jag blir alldeles matt varje gång livet sparkar på dem som redan ligger. Att det täcks!

Och på något sätt landar kanske dagens demonstration ändå där. Att många av dem som demonstrerat i dag har sett livets orättvisa på alldeles för nära håll. Jag säger inte att strejk är rätt eller fel, men jag säger att vi måste erkänna att det finns en massa orättvisor som vi faktiskt måste försöka få bort.

Att påstå att de arbetslösa bara ska skärpa sig och sluta klaga är hårt. Att påstå att alla hade samma möjligheter är en lögn. Som är både vidrig och farlig.

Mig är det inte synd om. Fast jag har tyckt orimligt och skämmigt mycket synd om mig själv de senaste dagarna. Blir så arg på mig själv när jag gör så. Jag ska bara skärpa mig och sluta klaga.

4 thoughts on “Inte är det rättvist

    • Nja, en del drabbas ju nog av mer än de kan bära. De bryts och går sönder. De ser inget ljus, hittar ingen väg vidare och avslutar sina liv. De drabbades hårdare än de klarade av.

  1. En del drabbas för hårt och går sönder. Och vad jag går sönder av kan vara lite i någon annans ögon. En del klarar av väldigt mycket för att de måste, men fastän de inte faller helt, påverkar det dem helt säkert. Livet är inte rättvist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s