Man kan stava till seger

Jag har för länge sedan valt att leva utan våg, för att i stället kunna leva med sinnesfrid. Alla som någon gång har missbrukat en våg borde testa att slänga ut den. Så sjukt skönt.

Jag väger mig med andra ord ganska sällan. Inte aldrig, men sällan. I somras vägde jag mig hos mina svärföräldrar och konstaterade att jag vägde ungefär det som jag brukar väga. I julas vägde jag mig igen hos mina svärföräldrar och konstaterade att jag vägde typ tre-fyra kilo mer än jag brukar väga.

Det var i sanning segerkilon!

Seger? Varför? För att jag har behövt lägga på mig lite? För att min muskelmassa har ökat? Nej. Men för att jag inte blev det minsta ledsen. För att jag inte för en sekund kände att jag är sämre för att det just nu finns lite mer av mig än det brukar.

För mig är det en seger att kunna ta en liten viktökning som en liten viktökning och inte som ett nederlag och ett misslyckande. En gång var jag en människa som vägde mig varje dag och lät de digitala siffrorna diktera om dagen var bra eller dålig. Då är det här en seger.

Så här några dagar in i nyårslöftenas högsäsong är det bra att påminnas om att man kan stava till seger på många olika sätt. Och att vi måste lära oss våra egna.

Bild och kofta: Matilda Audas Björkholm

4 reaktioner på ”Man kan stava till seger

  1. En seger indeed!
    Jag var en sån som i näst sista stycket också. I samma skola, samma år.
    För några år sen var det svårt för mig (inte fysiskt, men psykiskt) att gå upp i vikt under min första graviditet. Nu väntar vi lillsyskon och denna gång är det intressant men inte svårt att följa vikten. En seger!
    Hurra för oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s