Man kan stava till seger

Jag har för länge sedan valt att leva utan våg, för att i stället kunna leva med sinnesfrid. Alla som någon gång har missbrukat en våg borde testa att slänga ut den. Så sjukt skönt.

Jag väger mig med andra ord ganska sällan. Inte aldrig, men sällan. I somras vägde jag mig hos mina svärföräldrar och konstaterade att jag vägde ungefär det som jag brukar väga. I julas vägde jag mig igen hos mina svärföräldrar och konstaterade att jag vägde typ tre-fyra kilo mer än jag brukar väga.

Det var i sanning segerkilon!

Seger? Varför? För att jag har behövt lägga på mig lite? För att min muskelmassa har ökat? Nej. Men för att jag inte blev det minsta ledsen. För att jag inte för en sekund kände att jag är sämre för att det just nu finns lite mer av mig än det brukar.

För mig är det en seger att kunna ta en liten viktökning som en liten viktökning och inte som ett nederlag och ett misslyckande. En gång var jag en människa som vägde mig varje dag och lät de digitala siffrorna diktera om dagen var bra eller dålig. Då är det här en seger.

Så här några dagar in i nyårslöftenas högsäsong är det bra att påminnas om att man kan stava till seger på många olika sätt. Och att vi måste lära oss våra egna.

Bild och kofta: Matilda Audas Björkholm

4 thoughts on “Man kan stava till seger

  1. En seger indeed!
    Jag var en sån som i näst sista stycket också. I samma skola, samma år.
    För några år sen var det svårt för mig (inte fysiskt, men psykiskt) att gå upp i vikt under min första graviditet. Nu väntar vi lillsyskon och denna gång är det intressant men inte svårt att följa vikten. En seger!
    Hurra för oss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s