Just här just nu

Helsingfors måste ha läst mitt blogginlägg om Österbotten-längtan och bestämt sig för att ta i från tårna. För att visa exakt hur bra vi faktiskt har det just här just nu.

I tisdags träffade jag och barnen min ena bästis och de av hennes barn som hon lyckades väcka. Vi hängde på ikea en stund och åt lunch.

I onsdags kom en granne hit med några av sina barn. Barnen lekte och lekte, vi pratade och pratade. Och åt lunch.

I går kom samma bästis och en annan kombination av hennes barn hit. Vi ville prata och prata men barnen ville inte riktigt leka och leka. Vi åt – förstås – lunch och hade det ändå fint tillsammans. Och på kvällen fick vi besök av Arvids gudmor och hennes man.

Och i dag fick jag en glad glad överraskning då en gammal kompis har flyttat tillbaka hit med sin familj efter ett år på annan ort.

Det finns inte ens snö!

Tack för påminnelsen, Helsingfors.

Jag har ju aldrig längtat bort härifrån. Inte på allvar. Att ibland längta till något annat är inte samma sak som att vilja bort från det som nu är. Det finns så många människor här som jag faktiskt inte vill lämna. Det finns en skola som jag älskar att jobba i och de trygga, fina barngrupper som stora barnen har är värda oerhört mycket. Och det finns en församling som är vår. Jag misstänker att det är bland det finaste och viktigaste en församling kan vara.

Helsingfors kan slappna av nu.

Helsingforsbilder tagna av min syster Matilda Audas Björkholm för typ två år sedan. Det var plus åtta grader den 22 december det året. Minns jag. Med glädje.

En reaktion på ”Just här just nu

  1. Vi flyttade tillbaka till Österbotten efter flera år och ffa efter att ha svurit i ungdomen att aldrig återvända. Och det ångrar jag inte nu. Men längtan kommer man inte ifrån. Det bästa är att man kan få suga på det bästa av många världar. Har man en gång flyttat ifrån, blir det aldrig riktigt detsamma igen. Man ändras, tiderna ändras, andra förändras. Trots att man återvänder. Men det kan vara så bra ändå. Det finns så mycket att upptäcka och glädjas över. Varje dag. Både här och där och på så många andra ställen också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s