Som kommit att bli familj

Vänskap kommer i många olika paket. I dag kom den till oss i form av vänner som bor bara några kilometer bort men ändå valde en natt på vår bäddsoffa och en resesängsnatt för deras son. 

Förr i tiden var de vårt bästa och mesta häng efter eftermiddagsgudstjänsten, men numera måste de också hem till kvällsgröten. Numera har vi nästan aldrig tid att avsluta våra meningar när vi ses. 

Så för länge sedan bokade vi in den här övernattningsfesten, och nu mitt i festen kan jag inte låta bli att tycka att det är trist att vuxna vänner sover över hos varandra bara när det är prsktiskt. Vad hände med att sova över hos varandra bara för att det är roligt?

I kväll avslutade vi meningar i fyra timmar efter att barnen lagt sig. Det var någon slags paltkoma efter den hemgjorda pizzan men trots det var det också vin, godis och glass. Och ännu mer; det var delade liv, det var drömmar och förhoppningar, besvikelser och frustrationer. Det var vänner som kommit att bli familj. De är vänner som kommit att bli familj. 

Lyckligt välsignade är vi som har dem. 

På bilden ovan var Ingrid rätt ny och vår vänskap ännu nyare. 

En reaktion på ”Som kommit att bli familj

  1. så oerhört viktiga de där människorna omkring en är, kanske ännu mer när man fått barn (trots att det ofta är då man tappar dem). tror vi behöver vara av en flock och mindre bara en ensam familj, annars blir det så mycket tuffare med småbarnslivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s