Photoshoppade bebisar

Jag ser dem överallt. Photoshoppade bebisar. De finns i bloggar, på facebook och på instagram. 

De finns till och med i verkligheten. Mina kompisars bebisar verkar till vardags gå omkring med ett förskönande filter över sina kinder. Alla kids på musikleken verkar använda samma filter. 

I min värld ser ju bebisar ut som Hilde. De är torra, de har rödflammig hud och fnasiga kinder. Jag tycker att ett slätt och lent bebisansikte ser lite för perfekt ut. Lite photoshoppat, lite filtrat. 

Hilde är det vackraste jag vet, samtidigt som jag naturligtvis inser att hennes ansikte inte kommer att dyka upp på blöjpaketen. På sin höjd har hon en chans i reklam för salvor, men egentligen passar hon ju inte där heller. I så fall på en lite sorglig svartvit före-bild. Som hudförälder skulle jag ju aldrig köpa en salva där hennes hud presenteras som slutresultatet. 

Så nej. Den här hudkampen som körde igång i vårvintras har inte tagit slut. Vi vet några saker, men fortfarande för lite. Vår lilla Hilbert håller en irriterande smal diet och allt vi gör känns alldeles för mycket som 2009. Känns alldeles för bekant. 

Med en enorm och helt avgörande skillnad; hon är glad och nöjd och tillfreds. Mår så uppenbart bra och tar så uppenbart lite skada av den där huden som inte levererar. Är den mest harmoniska jag kan tänka mig. Så störtskön att hänga med. Mår som en prins. 

Flammig, torr och narig hud har liksom ingenting att komma med. 


Dagens Hilde. Det vackraste jag vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s