Ett vi som doftar vardag

Vi har alldeles för lite tid på oss att packa. Vi frågar oss hur vi egentligen tänkte och sanningen är antagligen att vi inte tänkte alls. Vi har varit föräldrar i nio år och vi underskattar fortfarande hur länge det tar att packa. Varje gång. 

Hela familjen ska vara borta över veckoslutet. Det betyder övernattning vilket betyder sängkläder för fem personer. Vilket kan låta som en liten sak men vilket kan vara en enorm sak. Det betyder också resesäng för en. Eftersom veckoslutet är i mitten av september betyder det regnkläder för alla. Eftersom veckoslutet är på en lägergård betyder det badkläder för de köldtåligaste. Fem pyjamasar, fem tandborstar – vi glömde en — och fem jackor. Eftersom en är en bebis betyder det vårservetter, blöjor, flaskor, barnmatsburkar, haklapp, nappar. Och så helt vanliga kläder åt alla. Handdukar. Gosedjur (Arvid hade med de fem allra, allra viktigaste), böcker, stickning… 

Vi trodde att det skulle gå på tjugo minuter. Samtidigt som en av oss vuxna skulle förse Hilde med middag. Det tog fyrtiofem minuter. Försenade och hungriga sitter vi alltså i bilen en hel halvtimme senare än planerat. 

Och jag och Fredrik skrattar tillsammans. Åt eländet. Har råd att driva lite med den andras tillkortakommanden, förseningen till trots.

Där och då tänker jag att det är ett av kärlekens många ansikten; att kunna välja det gemensamma skrattet i en situation där stress och frustration och irritation skulle vara det mest naturliga. Inte kan jag annat än älska en människa som får mig att skratta då, en människa som skrattar åt mig då. 

Det finns ingenting som luktar romantisk komedi eller starkt drama över honom och mig. Men det finns ett vi som doftar vardag. Riktigt, riktigt bra vardag. Jag väljer alla gånger det andra framom det första. 


Vi och vår vardagsdoft. Förevigade av Matilda Audas Björkholm

2 thoughts on “Ett vi som doftar vardag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s