Rikare för att hon finns

Har vi alltid haft henne? Eller kom hon till oss i går? Svaret är väl både ock. Det känns som om de första tre månaderna med Hilde tog fyrtio ökenår och det känns som om de senaste tre månaderna har gått på två veckor. 

I dag är Hilde en så självklar medlem av vår familj. En underbar bebis på sju månader som strålar som solen för det mesta. Hon kan åla. Med väldig fart om hon vill. Hon äter puréer med god aptit. Hon sitter bra i matstol. Hon har regelbundna mat- och sovtider. Hon leker gärna på golvet (lite synd med tanke på att hon för tillfället lever i ett sommarhus där golv är en bristvara) och hon sprattlar hejvilt med sina små ben varje gång hon ser sina storasyskon. 

Hon har gett mig så otroligt mycket glädje. Visst har glädjen doppats i oro ibland, men oron har aldrig övervunnit. Jag är så tacksam så tacksam så tacksam över att hon är vår dotter. Jag är rikare för att hon finns. Starkare och svagare. Mera. 

Hon och jag. Och en tillfällig solhatt. Då sådana ännu behövdes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s