Min första natt utan Hilde

Det är i dag fem månader sedan vår ljuvliga lilla Hilde kom till jorden. Fem månader som gått otroligt snabbt. Fem månader som varat ett helt liv. Ett helt Hildeliv. 

Jag firar lite oortodoxt genom att lämna jubilaren och de andra jag hör ihop med för ett drygt dygn på annan ort. Det blir min första natt någonsin utan Hilde sedan hennes första natt någonsin. 

Och det blir samtidigt Fredriks första natt någonsin ensam med tre barn. Det enda som oroade honom innan jag åkte var Ingrids maskeradkostym till skolans vappfest i morgon. Det enda som oroat honom efter att jag åkte var att han inte hittade dippen. Med andra ord har de det ganska bra, de där jag hör ihop med.

Att få veta att allr går bra hemma när man själv inte är där – det är i sanning en gåva. Att han kan och vill älska mig så också när vi inte är tillsammans – en gåva till. 

Han är finast. 


Det är hon också. En dag var hon inte ens en dag. Nu fem månader. 

One thought on “Min första natt utan Hilde

  1. Så gulligt och så fint det fixar sig säkert jag är mamma till fem och varit med om det mesta men mina två minsta är det underbaraste jag fått o har. Minsta och minsta dom är idag 26 och 27 år men dom värnar om mej och bryr sig mest om mig…. och är inte så materialistiska som dom andra. kram ha det bäst alla lycka i världen till dej kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s