Brutal verklighet

Så kom dagen då Hildes hud var värre än någon annan dag. Och på något sätt var det ju för väl att huden var så dålig just i dag. Jag är nämligen som de flesta andra; lite friskare så fort jag kommer över tröskeln till läkarmottagningen. Och det sista Hildes hud behöver nu är milda omskrivningar. 

Nu blev det onekligen brutal verklighet. 

– Du är ju en skorv hela du, sa läkaren till Hilde.

Hon sa det med kärlek i rösten. Och med det vann hon genast vårt förtroende. Vi är på inget sätt i någon hamn ännu men vi har en vårdplan och det känns väldigt skönt. 

Och denna samma dag då Hildes hud är värre än någon annan dag så påminns jag om vart jag ska skicka henne för att hon ska få möta de där helande blickarna som bygger självkänsla som bär ett helt liv. 

Jag ska skicka henne till Arvid. Han som inte ens verkar se hennes skrovligheter. Hans blick tränger rakt igenom skavankerna också den här dagen. Han ger sig på hennes kinder med tjugo blöta pussar på en gång. Trots att hennes kinder är vätskande sår. 

Jag ska skicka henne till Ingrid. Som också den här sämsta huddagen någonsin håller sin lillasyster nära, nära och ömt säger: 

– Hilde, du är världens underbaraste bebis! Du är så fin! Ska jag förklara hur fin du är? Nej, jag kan inte. För vet du hur länge det skulle ta? Fem år! Det tar fem år att berätta hur fin du är!

Jag ska skicka henne till Fredrik. Till den där pappan som är så svag för henne som bara en pappa till en person på fyra månader kan vara. När jag hör hur han talar till henne medan han byter en blöja eller ger henne ett bad så vet jag att den finaste gåva jag någonsin kan ge mina barn var dem given redan innan de kom. Det är han.

Och för all del; jag behöver inte skicka henne någonstans. Jag tror att hon också i min famn och i min blick anar att hon är just så underbart skön som hon faktiskt är. 


För en dryg vecka sedan. Då huden var skön. Och vi i kyrkan blev fotade av Maria Hedengren. 

Advertisements

3 thoughts on “Brutal verklighet

  1. Hej! Har följt din blogg sedan jag fick mitt tredje barn i oktober, den har varit en tröst många gånger då jag bara vill slita mitt hår. 😉
    Så skönt att ni fick komma till en bra läkare. Vi har tre multiallergiska barn, men där symtomen endast finns på insidan, utsidan, huden, är så perfekt den bara kan bli. Men det kan vara svårt att bli betrodd då de ler stort åt doktorn och ser ut som från en blöjreklam. Men vi hade tur den här gången att också möta en bra läkare, med första barnet grät jag efter varje läkarbesök. Jag hade önskat och bett om att få en normal babytid, utan att hela tiden behöva fundera på vad jag stoppar i mig och varför babyn reagerar som den gör, en baby som sover. Men vi har tre friska, alldeles underbara barn och allergierna kommer att växa bort och det gör mig tacksam. Tack för en inspirerande blogg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s