En lite större värld

Min värld är liten. Min värld tenderar bli det när jag är hemma med barn. Och i en liten värld kan också små saker kännas orimligt stora. Jag påverkas för mycket av allt som händer här hemma när det är allt som händer. Hildes huds dagsform är direkt kopplad till min själs dagsform. Syskonbråken suger mer än musten ur mig och det känns som om de pågår dygnet runt fast jag förnuftsmässigt inser att de ligger lågt åtminstone när barnen sover. Och jag, som annars kan finna frid i hur ordningsmässigt utmanade rum som helst, blir plötsligt sjukt irriterad och sur för att det ligger unokort, pysselalster, legobitar, våta handdukar, strumpor utan par och barnböcker (ja, till och med det!) på vardagsrumsgolvet. 

Jag vet att jag kommer att sakna många saker med den tillvaro som är nu, men jag vet också att jag kommer att må bra av att snart ha en lite större värld igen.

Och jag vet att jag är så sjukt nyfiken. Ni som varit eller är hemma med barn jättelänge; hur undviker ni att världen blir så liten att den blir nästan lidande?


Då i begynnelsen var världen ännu mindre. Så där liten är hon inte längre. Så där beroende av mig är hon inte nu.

Bild: Matilda Audas Björkholm 

Advertisements

3 thoughts on “En lite större värld

  1. Man blir galen. Instängd i sitt huvud är nog det värsta.
    Men böcker och läsning befriar. Och Netflix. Och en kopp kaffe nu och då. Med tilltugg!
    Men vansinnig blir man. (Åtminstone jag blir)
    Uthärda. Snart är du friare. ❤

  2. Min äldsta blir 20 i sommar och jag har varit hemma största delen av tiden. Ja hur gör jag för att världen ska bli större? Först och främst så har jag haft turen att ha väninnor som också är hemma. Vi tar promenader tillsammans eller ringer och pratar. Gör en del tråksysslor när småttingarna sover pratandes om både stort och smått. Diskuterar barnuppfostran, relationer, skolan, specialpedagogik, samhället, församlingen, ja allt vi vill. Sen far vi på föräldra-barngrupper och träffar andra och ibland deltar jag i någon kortkurs eller en föreläsning. Jag njuter av att suga i mig lite ny kunskap i små doser. Och så läser jag. Jag älskar att läsa och jag ÄLSKAR att vara hemma. Jag fasar för den dan då jag måste börja arbeta. Så olika kan man vara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s