Väldigt, väldigt svårt

Jag litar inte på honom och han har gång på gång visat att jag gör helt rätt i det. Han är SÅ inte värd mitt förtroende när det kommer till godsaker. Han är i det här fallet Arvid.

Han hittar alla gömställen. Också skåp som borde vara omöjliga för honom att nå kommer han åt. Jag fattar inte hur han gör, men jag lutar åt att han har en go-go-gadget-arm (minns ni dem?) att ta till vid behov.

Nu kommer han gående med en mars-stång i handen. 

– Den här jag sparat jättelänge, säger han. 

Ser mig i ögonen. Intensivt. Som om han talar sanning. Men det gör han förstås inte. Han kan inte spara godsaker, alls. Men han vet att man i teorin kan spara, han har hittat storasysterns förråd flera gånger. Hittat och länsat.

Men det går inte att lura mig. Jag vet ju exakt var på exakt vilken hylla i köksskåpet som exakt den där chokladstången finns. Och det upplyser jag honom om. Och tillägger:

– Dessutom innehåller den ägg. 

Vilket är helt sant. Det finns äggpulver i mars. Och Arvid är allergisk mot ägg, i många former. Att han troligtvis kunde äta ägg i just chokladstångsformat tillägger jag dock inte. 

Det här med ägget får honom att tänka om. 

– Den här har jag sparat jättelänge åt dig, säger han med världens mest oskyldiga leende och sträcker fram chokladen till mig.

Jag tror att han kommer att klara sig. Han kommer att hitta vägar och han kommer att ta sig fram längs dem också då det inte borde vara möjligt. Och han kommer att charma sig ur situationer. Det är nämligen väldigt, väldigt svårt att bli väldigt, väldigt arg på en sådan som han.

Jag är inte orolig.


Och han kommer att äta mycket gott. 

Bild: Matilda Audas Björkholm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s