För liv 

Jag är i allra högsta grad för liv. Men jag tycker ändå – eller just därför – att Donald Trumps beslut är ett steg i helt fel riktning. 

Beslut som gör att dessa organisationer tvingas avsluta sin verksamhet räddar ju inte ofödda liv, de bara hotar och potentiellt dödar redan födda. Tanken på alla de kvinnor som inte kommer att kunna få den hjälp de behöver skrämmer mig. Och skär i mitt hjärta.

Jag gillar inte aborter i sig. Jag tycker det är sorgligt att det görs så många aborter som det görs. Men det här är ju absolut inte lösningen. Kvinnor som inte kan och/eller vill föda barn hittar alltid ett sätt. Ett lagligt eller ett olagligt. Ett säkert eller ett osäkert. Ett riskfritt eller ett riskfyllt. Och vi hjälper varken de ofödda, oönskade barnen eller deras mödrar genom att förbjuda aborter. Vi bara tvingar miljontals redan utsatta kvinnor till livsfarliga åtgärder. 

Och jag är ju för deras liv. Också. 

Pro life. Det låter stort och generöst. Men nog är det rätt litet om det lättvindigt offrar en del liv för att kanske kunna rädda andra. 


Barnet på bilden har inget med saken att göra. Barnet på bilden har allt med saken att göra.

2 reaktioner på ”För liv 

  1. Håller fullständigt med! Även om abort är ungefär det värsta jag själv kunde tänka mig så MÅSTE det vara ett tryggt alternativ för alla kvinnor. För att livet är långt ifrån alltid perfekt och blir inte alltid som man har planerat. Och för att vuxna kvinnor ska ha rätten att fatta beslut om sina egna liv. Och att samtidigt kräva att information om preventivmedel inte ska ges OCH att vägra säker abort är bara vansinne. Ge mänskor verktyg för att leva bra liv i stället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s