Vårt nätverk av änglar på jorden

Det finns mycket jag inte tycker om med mig själv i vanliga fall och nu i ovanliga fall har den listan blivit ännu längre. När jag hela tiden är lite för trött och lite för begränsad kryper egenskaper fram som jag helst skulle slippa identifiera mig med. 

Men mina är de. Tyvärr. Helt klart. 

Det jag tycker minst om är att jag har så svårt att vara generös nu. När jag själv är konstant lite på minus är jag pinsamt dålig på att bidra till andras plus. Mest drabbar det Fredrik. Som förtjänar det minst. 

I dag har min älskade åkt på resa. Och inför det har jag varit världens sämsta fru. Har tyckt synd om mig själv och har haft svårt att bara vara glad för hans skull. Och för att göra det hela ännu värre har jag dessutom känt mig ledsen över min egen uslighet och brist på generositet. Det har kanske varit värst av allt; att märka hur liten jag är som människa just nu. 

Jag har verkligen försökt vara så bra som möjligt, men jag kunde tyvärr inte bättre. Försöker vara nådig med mig själv, men det är svårt då de egna bristerna drabbat också andra.

Jag vägrar försöka vinna tävlingen i vem det är mest synd om. Så nu gör vi det bästa möjliga av situationen och testar vårt nätverk av änglar på jorden. Och hittills verkar det lovande.

Som om jag någonsin trodde något annat.


Jag och en av de änglar som kommer att flaxa här. Fotade i en årstid då jag troligtvis skulle kunna vara mer generös än jag kan nu. 

Bild: Matilda Audas Björkholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s