Alla våra bollar

Vissa dagar tror jag att vi har landat i allt det nya. Att det flyter på. Att det går bra. Jag tror att vardagen fungerar igen. Andra dagar tänker jag att vi ju inte har kommit någonstans. Att vad som helst kan hända när som helst och att all ovisshet suger. Att jag visserligen har slutat gråta för länge sedan men att jag är mer lättretlig än jag någonsin tidigare varit. Än jag någonsin ville vara.

Och det är bara jag. Jag ids inte gå in på de andras nyväckta tillkortakommanden.

Hilde väger bara några enstaka kilogram. Hon ryms i en ryggsäck (nej, jag har inte testat). Hon är så vansinnigt liten på jorden. Borde ju knappt märkas, kan man tycka. Men oj, så hon märks. Hon är störst av allt i sin litenhet. Hennes storhet anas i att alla våra bollar kastades upp i luften när hon kom. Och vi får nog acceptera att de bollarna inte landat ännu.

Dagarna går upp och ner. Ibland på en och samma dag. I dag på morgonen gick det så mycket ner att vi befann oss under mark redan före åtta på morgonen. Just nu går det så uppåt att vi kan känna solen med våra fingertoppar om vi bara sträcker upp våra armar. 

Men det kan mycket väl hända att det har svängt igen när du läser det här.

Och hela tiden; vare sig vi kryper fram i underjorden eller chillar bland molnen så vinner tacksamheten över allt. Vi fick ytterligare ett älskat barn. 

Då spelar det egentligen ingen roll att bollarna rullar.


En gång var hon ännu mindre än nu. 

Bild: Matilda Audas Björkholm

En reaktion på ”Alla våra bollar

  1. Du skriver så fint – läser din blogg baklänges nu. Hittade den nämligen först i dag.
    Det jag förvånar mig över är att vi i Svenskfinland kommenterar så lite, vi läser bloggar, slukar, tar del av andras liv. Men vågar inte kommentera under eget namn.
    Jag vill vara öppen och är glad för att du är det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s