Enkelriktad kärlek

Jag var spänd som en fiolsträng i går och fiolsträngar gör bäst i att krypa till korset mot dagens slut och be alla drabbade om förlåtelse. Så Fredrik, jag och Arvid läste kvällsbok tillsammans och myste i soffan. Och sedan pratade vi om hur mycket vi tycker om varandra. 

Arvid tycker att vaga, allmänna ordalag är överskattade. Hans kärlek är mätbar och exakt. 

– Jag älskar pappa ända till rymden och ända till solen och ända tillbaka. 

Det är mycket. Det förstår alla. 

Fiolsträngen vågade inte ens fråga. Om det är någon dag man inte vill ha statistik på sina barns kärlek är det tredje dagen efter förlossningen. Så jag frågade inte. Men han svarade ändå. Är kärleken mätbar och exakt så är den. 

– Och jag älskar mamma ända ut till bilen och tillbaka.

Til och med en fiolsträng inser skillnaden mellan rymd och sol och en bil sol står parkerad på gården. Kanske i synnerhet en fiolsträng inser skillnaden. 

Jag grät. Och jag skrattade. För nog var ju kärleken till mig så löjligt liten i jämförelse att jag bara måste skratta. Ta på allvar förmådde jag inte. 

Men vackert är det ju, att en fyraåring visar så lite hänsyn till en nyförlöst, hormonstinn kvinna. På något sätt tänker jag att jag ändå gjort något rätt då han vågar visa så lite hänsyn och så mycket uppriktighet. 

Jag älskar honom. Ända till rymden och ända till solen och ända tillbaka. Också de dagar då den enorma kärleken är enkelriktad.


Advertisements

4 thoughts on “Enkelriktad kärlek

  1. Jag skulle också säga det, att hans ärlighet är bevis på tillit – precis som ett litet barn som trotsar bara gör det med de människor de litar på allra mest. Jag önskar att min lilla en dag kan vara så uppriktig med mig. Också när han blir vuxen.

  2. Underbart skrivet om hur ärliga barns åsikter kan vara. Men rätt bra ändå att du blev älskad till bilen och tillbaka trots dagens fiolsträng. Kunde ju bara varit till dörren…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s