I en alldeles för liten bubbla

SFP föreslår 6+6+6-modellen för föräldraledighet. Och Åbo Akademi får könsneutrala toaletter.

Kopplingen dem emellan? Bara den att mina flöden på sociala medier lever upp. Folk kommenterar, diskuterar, tar ställning, har åsikter. Och jag bara älskar det faktum att folk säger så olika saker, att jag har vänner som applåderar och välkomnar och vänner som liksom vänder sig i de gravar de ännu inte finns i.

Ofta går jag omkring med en gnagande känsla av att jag lever i en alldeles för liten bubbla och det är därför skönt att ibland få inse att den här bubblan som är min nog rymmer mer än jag tror när jag rannsakar mig själv som hårdast. Bland de människor jag kallar mina vänner finns uppenbarligen väldigt olika värderingar och livssyner och jag vill ju att det ska vara just precis så. Vänner är vi inte för att vi tycker lika, vänner är vi för att vi tycker om varandra.

Jag mår väldigt bra av att mina åsikter utmanas av det faktum att människor jag älskar och respekterar har helt andra åsikter än jag. Det gör mig gott och jag vågar nästan påstå att det hjälper mig att göra min del av världen lite godare. Farligast blir vi människor när vi låser in oss med likasinnade och bygger världsbilder där alla tycker och tänker som vi eller är idioter. Världen fungerar inte så. Människor fungerar inte så.

img_3203

2 thoughts on “I en alldeles för liten bubbla

  1. Det var bla därför jag började läsa här.
    Du pratar allas språk. Ett språk som alla kan höra. Inifrån sej själva.
    Och Ja. Differensen är tillägget som fås när vi människor möts.
    Det är en kalkyl som LivsHanken utarbetat 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s