Om du e ledd


Hon är lite nervös. De ska sova utan oss ett par nätter och föräldrafria nätter har aldrig varit hennes tekopp.
– Jag skyddar dig om du är rädd, säger han.

Eller egentligen säger han: 

– Ja skyddal dej om du e ledd. 

Det borde inte trösta. Ingen vettig människa finner tröst i sin rädsla hos en människa som inte ens kan säga ordet rädd. 

Men grejen är den att det visst tröstar. Henne lyckas han alltid trösta. Han har inte ens levt halva hennes liv men han är en av hennes största tryggheter i livet. Hans lilla, lilla hand är bättre än de flesta andra händer att hålla i när det inte känns som det borde och brukar. 

Jag är så glad att de har varandra. Och i dag är det på dagen två månader tills det är tänkt att de ska få en annan till. 

2 reaktioner på ”Om du e ledd

  1. älskar att dina barn är så trygga i sig själva att de förmår uttrycka sig så underbart fint till varandra också. beundrar dina uppfostringsmetoder, speciellt det att du aktivt hela tiden och varje sekund tutar in i dem att de är värdefulla och viktiga och speciella. summan av kardemumman blir trygga och självsäkra medborgare, vilket vårt land behöver så mycket mer av. tack för dina härliga blogginlägg, blir så glad varje gång jag tittar in här. kram.

  2. När vår son var 8-9 år var han ängslig på nätterna för att det kom troll och olika väsen ur väggarna. Hans lillasyster är 5 år yngre och ibland hittade vi honom tillsammans med lillasyster i hennes säng på morgnarna. Vi frågade varför och då svarade han: eftersom hon inte är rädd för dem så kommer de inte fram då. Det kan vara bra med ett mindre syskon som inte förstår att vara rädd för det ena eller andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s