Jag har gråtit

– Har du gråtit? 

Hon ser lite förvånad och lite road ut. Och lite – nej, mycket – ser hon ut att tycka att jag är ganska rar i all min rödgråtenhet. 

Svaret är ja. Jag har gråtit. Vi lämnar biosalongen med typ 650 kvinnor och 5 män. Vi har sett den tredje filmen om Bridget. Och ja, jag har gråtit. 

Jag har skrattar också. Massor. På alla möjliga ställen. Och så har jag gråtit typ fyra gånger. För att livet är så skört och skönt och svårt och sårbart och stort. För att vi drömmer och vill och planerar och allt ändå bara blir som det blir. För att vi rår över så lite trots att vi så gärna vill rå så mycket.

Jag är inte elitistiskt lagd. Jag menar, jag tycker ju på allvar att Backstreet boys är en av de största gåvor som givits musiken och jag har nog adrig uppskattat en film som uppskattats på kultursidor i tidningar. Och just nu känns det som om Bridget Jones är en stor film. Trots att jag rationellt vet att den är ganska liten. 

Men å andra sidan; en film som skildrar människans livsvillkor och litenhet och som får människor att både skratta och gråta kan väl aldrig vara för liten?

2 thoughts on “Jag har gråtit

  1. Åh! Du med. Inte Bridget men här kommer skammen: Jag älskar också Backstreet boys.
    Mina tonåringar tycker det är oerhört pinsamt..

  2. Jag tror i hemlighet att alla som påstår sig ogilla BSB är oärliga mot sig själva och andra. Så jag skäms faktiskt inte alls. Men har inte heller kommit till en andra skammen ännu, den där andra skäms å mina vägnar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s