Magen och jag i vecka 32

Plötsligt är vi så långt. Plötsligt är det så snart. 

Nästan varje dag tänker jag någon gång att det är helt galet att vi ska få ett tredje barn. Var ska det rymmas? Vilket på alla plan icke-existerande tomrum i våra liv ska rymma ett helt liv till?

Men precis varje dag tänker jag många gånger att det är helt galet fantastiskt att vi ska få ett tredje barn. En sådan ofattbart stor gåva och nåd är det. Och för varje dag som går vågar jag tro på det där ofattbara lite mer. 

6 reaktioner på ”Magen och jag i vecka 32

 1. Ser fram emot bokmässan av två skäl: Din bok som jag ska köpa i julklappsexemplar.
  Det andra: Våga ta mej ut bland alla människor.

  Så vackert med väntan. Minns hur det var då jag kom hem från BB med nr fem.
  Jag befann mej i lätt panik och radade våra madrasser på golvet för att jag tänkte mej en golvtillvaro och i en sådan skulle vi åtminstone ha det bekvämt och ha varandra. Läsa böcker, mysa och äta glass.
  Det var en ljuvlig nöd. En lösning som befriade mej från tänket att hur i all världen ska detta gå till?
  Efter en vecka radade jag in madrasserna i barnens sängar igen och barnet som nyss anlänt fanns där som om det aldrig varit på något annat sätt.
  Det gick att lita på.
  Trots allt.

  • Vad är det för övermänniska som skriver här? Hur bär du dig åt? Jag med den icke-existerande föräldratalangen och obefintliga tålamod klarar inte ens av att leva ett vettigt liv med två barn. Ordning på saker och rutiner alternativ.
   Men jo, det är fint med med flera barn i de familjer som tilldelats de gåvor en större familj kräver. Lyckliga må de barnen vara som får komma till familjer som dessa.

   • Nu hamnade mitt svar till den förra kommentaren på ett konstigt ställe… Jag tror inte att Minna är någon övermänniska (rätta mig om jag har fel, Minna). Jag tror bara att vi människor är väldigt olika och att vi stressar över och sörjer olika saker. Och jag hoppas att du kommer att hitta ett sätt – ditt eget sätt – att leva ett vettigt liv med två barn.

  • Oj. Tänk att du ska köpa min bok. Det känns så väldigt stort. Välkommen ut bland alla människor!

   Vackert om madrasserna. Alla sätt som fungerar är bra sätt när världen blir en människa rikare och just ens eget hem och ens egen familj välsignas extramycket av den nyaste av alla. Tänker jag. Böcker och och mys glass. Så oerhört bra i alla lägen.

  • Oj. Tänk att du ska köpa min bok. Det känns så väldigt stort. Välkommen ut bland alla människor!

   Vackert om madrasserna. Alla sätt som fungerar är bra sätt när världen blir en människa rikare och just ens eget hem och ens egen familj välsignas extramycket av den nyaste av alla. Tänker jag. Böcker och och mys glass. Så oerhört bra i alla lägen.

 2. Till J

  Hej.
  Jag är en riktigt vanlig söndrig bruten, helad och gammal vas.
  Man kan ha blommor i mej men inte vatten.
  Jo, om man fyller på ofta och har vasen i badkaret.
  Sprickorna är monumentala.
  Nån har signerat mej så det påstås att jag är värdefull.
  Det kanske stämmer.
  Jag vill finnas till för dom som fyller mej med skönhet och mening. Nära dom.
  Därför ville jag ha en stor familj med många barn.
  Dom är ju inte mina, inte så att jag äger dom.
  Det är dom som äger mej..
  .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s