Att se ut som en flicka

– Arvid, du ser ut som en flicka när du har den där väskan! 

Den där väskan är Arvids rosa handväska som han ibland väljer att transportera sina ting i. Just den här dagen är tinget en brandbil.

Och kommentaren kommer från en kompis på dagis. Den är helt utan elakhet, bara ett sakligt och förtjust konstaterande. Jag iakttar ändå med en viss spänning min sons reaktion. Men den spänningen var bortkastad. 

– Neeeeej! säger han lika sakligt och förtjust. Jag ser ju ut som en pojke med en väska. 

Och det är ju så väldigt sant. 

Den som kan ha både rosa handväska och brandbil med sig till dagis har onekligen fler alternativ än den som måste välja bort det ena för att med värdighet kunna bära det andra. Vi har erbjudit honom båda och hittills har han valt båda. Fler alternativ ger fler möjligheter och en större värld. 

Han är en vinnare.

Advertisements

One thought on “Att se ut som en flicka

  1. Å, man önskar ju att barnen aldrig skulle tappa sitt öppna sinne! Senast idag frågade ett lite äldre barn i lekparken av oss föräldrar om vår pojke är flicka eller pojke, för han ser ut som en flicka tyckte hon (säkert pga det lite utväxta blonda håret och lockar i nacken). Och då hade han ändå svart tröja, blå skor och bruna byxor på sig. Synd att det redan i så tidig ålder finns “pojk och flick” frisyrer, kläder, saker…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s