Ett spegelfritt liv

I det hus där jag lever mitt sommarliv finns ingen spegel i badrummet. Eller i vårt sovrum. Eller i hallen. Det finns en lite grumlig spegel i köket och en lite mindre grumlig spegel i systerns och svågerns sovrum. Men det är det. Det finns inte en enda helkroppsspegel i hela huset. 

Det finns en befrielse i spegelfriheten som jag inte anade förrän den blev mig given. Det är skönt att inte börja dagen med att möta sin egen spegelbild. Det är lite härligt att jag oftast är vaken någon timme innan jag sett hur jag ser ut. Konstigt snabbt vänjer man sig vid att tvätta tänder och ansikte utan att spana in sitt eget ansikte. Konstigt snabbt vänjer man sig vid att ha rätt dålig koll på hur man ser ut. 

När speglarna är mindre tillgängliga tänker jag väldigt mycket mindre på hur jag klär mig och sminkar mig och har mitt hår. Så jag sminkar mig ungefär en dag i veckan, plattar håret ungefär var fjärde gång jag tvättar håret och klär mig i det som finns närmast till hands. 

Jag ser klok ut ganska få dagar. Mitt yttre mår i sanning inte bra av att leva ett spegelfritt liv och dessutom omge mig med människor som älskar mig villkorslöst. Men mitt inre och min själ mår så väldigt väl. Och om vale finns där är valet löjligt lätt. 


En av alla de där många sommardagarna då smink och hår och stil fick ge vika för andra värden.

6 thoughts on “Ett spegelfritt liv

  1. Vi har samma spegellösa tillvaro på holmen. Eller en liten rund spegel som man kan kolla snabbt om man får gäster, och en suddig gammal i bastun. Jag känner mej alltid mycket snyggare än vad jag sannerligen är då, haha! Men så skönt det är utan speglar ibland.

  2. Det där med att platta håret. I don’t get it. Jag har själv ett lockigt hår och när jag nångång får för mig att platta det ser jag ut som en dränkt katt. Mitt hår är så tunt att det definitivt behöver varje lock för att ha nån volym. Så jag röster för att du struntar i plattjärnet i framtiden.
    Annars: Tack för dina tankar!

  3. Tänkte helt samma! Men tänkte säga att du har så fin lockigt hår, liksom super fint. Tycker int du ska platta det , då de är super som lockigt! Hälsar en frissa..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s