Romantiskt eller praktiskt?

I en dryg vecka har Fredrik varit på sommarens andra skriftskolläger. Och lika länge har det varit jag och barnen. Visserligen hos min syster – den plats där jag är allra helst när jag är ensam med barnen – men ändå. När det kommit till kritan har det varit bara jag. 

Vi kan uttrycka det så här: efter en dryg vecka utan Fredrik är saknaden stor. Och den sträcker sig onekligen över flera plan. Den tid då jag saknade bara honom för hans egen skull är över och ersatt av en tid då jag saknar honom av flera olika orsaker på flera olika sätt.

– Saknar du mig mera praktiskt eller romantiskt? frågade han i går när vi talar.

– Båda! försökte jag med.

– Men om du måste välja?

– Nå, om jag MÅSTE välja just i dag så säger jag praktiskt. För i dag har varit en ganska tuff dag med en övertrött och gnällig Arv. 

Och jag vet ju att det var fel svar, men det var i den stunden ett väldigt sant svar. 

I dag väckte Arvid mig klockan 04.47. Då började midsommarafton som tyvärr alltså blir alldeles för lång i år. Så välkommen hem bara, älskling! Saknaden är om möjligt ännu mer praktisk i dag. 

Men också väldigt romantisk. Både ock. Så där som saknaden är när man delar ett helt liv. 

Halv är jag utan honom, på många olika sätt.

Hel blir jag igen om någon ynka timme.

Glad midsommar! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s