Dagar som värmer när vintern kommer

Jag vet det så väl. Att just de här dagarna kommer att värma ännu när vintern kommer. Så mycket kraft och vila och gott omger oss just nu. Vi får så väldigt mycket nu trots att det händer så väldigt lite. Eller just därför.


Hon får vara ledig. Hon får ligga och läsa sent på kvällarna och vakna när hon har lust och det gör gott för en själ som aldrig riktigt anpassat sig till vardagsrytm i november och mars.


De får leka. Oftast The Sound of Music. Jag är nästan alltid Kapten von Trapp och i vår version av leken ligger han mest och läser. Win-win. 


De får uppleva landsbygdsliv och husliv. Här grävs det på gården. Barnen sitter bänkade på altanen och applåderar förtjust. Kanske något svältfödda på underhållning efter regniga hemmadagar. 


Vi får ha regniga hemmadagar. Vi behöver inte fly i panik som för några år sedan då en sysslolös förmiddag sög livslusten ur hela gruppen. Vilan i att vi inte behöver göra nästan något och att det fyngerar ändå. 


Vi får besöka det kanske allra vackraste hem jag någonsin besökt. Med det i särklass vackraste växthus jag sett. Och där pratar vi om liv och barn och böcker och dricker te och känner livet i oss. 


Hon får ta över en hemstickad tröja som en kusin aldrig tog till sig. Tur för oss.


Vi får leva med fjäderfä. Hon som inte kan äta ägg, knappt dofta på dem eller andas i deras närvaro, kan bära in dem.

Vi samlar på hög inför tuffare dagar med hårdare tempo. För mycket kan man säga om de här dagarna, men tuffa är de inte och tempot är allt annat än hårt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s