Många stora barn

“Jag trodde alla var SÅ över småbarn” skriver min vän när hon fått höra att vi väntar ett tredje barn. Och mitt svar kommer från hjärtat: 

“Jag är SÅ över småbarn”. 

Nästan dagligen känner jag ju vid något tillfälle att vi omöjligt mäktar med ett barn till. Det finns liksom inga tomma händer hemma hos oss, tvärtom händer som lite för sällan får vila. 

Och ändå. 

Jag kan bara inte släppa drömmen om att en gång få ha många stora barn. Många som i fler än två. Och vägen dit går ofrånkomligen via många små barn. Många som i fler än två. 

Jag är ingen bebismänniska och jag gör mig inte speciellt bra med småbarn heller. Så mycket i den tillvaron rimmar så illa med det jag egentligen vill. Men jag älskar att ha stora barn. För mig har föräldraskapet blivit roligare och mer givande ju äldre barnen blivit och jag ser så otroligt mycket fram emot resten av den här resan.

Småbarnstiden är trots allt så försvinnande kort. Lugnt värd det. Lugnt värd allt. Dessutom har den en massa förlåtande guldkanter. Försoningen efter ett raseriutbrott. En sömntung liten kropp i din famn. En nyfödd som doftar risgryn. Överjordisk frid under dagsvila. 

Bring it on. Mina överfulla händer är redo.


 I 98 fall av 100 är mannen på bilden inblandad i de där stunderna då jag tänker att vi inte mäktar med en till. I 100 fall av 100 är har inblandad i de stunder då jag tänker att vi vill ha sju barn. Minst.

Advertisements

2 thoughts on “Många stora barn

  1. Känner så igen mej i det du skriver… och vad skönt att höra att nån annan oxå inte älskar bebistiden. Jag längtar tills min bebis blir 2-3år. Det är en härlig ålder!

  2. Själv har jag älskat det första året – men så har vi inte haft några dygnet runt-vakna skrikbarn heller. Fick jag bara garantier på fler lugna spädbarn skulle jag kunna göra om det året många gånger! Det är efter ettårsdagen som jag tycker de stora utmaningarna kommit för oss… Just nu tycker jag sex år är den absolut kämpigaste ålder vi genomlevt, en ålder som gör att vi knappt mäktar med tre – och vi som redan har tre! Min bästa tröst är att allt är faser. Det är bara att klara de tyngre faserna och njuta av de mer rofyllda. För vilket det än är, så kommer det helt säkert att vara annorlunda om ett halvår…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s