Jag älskade henne långt innan

För åtta år sedan blev världen ny. Världens finaste lilla Ingrid kom till jorden och i samma ögonblick blev jag mamma. 

Jag älskade henne från första stund. Nej, egentligen älskade jag henne redan långt innan. De månader som jag bar henne under mitt hjärta skapade en kärlek som bara befästes när hon väl kom. Kärleken till henne fanns där redan långt innan. 

Men kärleken till att vara mamma, den lät vänta på sig. Vi människor är troligtvis väldigt olika väl rustade för föräldraskap, liksom för allt annat, och det är mycket i föräldraskapet som kommer rätt onaturligt för mig. Mitt i allt det var jag enormt tacksam för att kärleken till henne kom så naturligt. 

Lika naturligt kommer kärleken till henne nu. Minst. Hon är så festlig, så fin och så fantastisk. Jag är så glad över att just hon är just min. Vi trycker dagligen på varandras knappar (enligt Fredrik) eller hon trycker dagligen på mina knappar (enligt mig) men/och vi står varandra verkligt nära och har så roligt tillsammans. Allt oftare märker jag att jag hellre gör saker med henne än ensam, och för en person som egentligen törstat efter egentid sedan den dag hon föddes är det ju en enorm seger.

Jag älskar henne och jag älskar att vara hennes mamma. Det är ett utmanande och underbart uppdrag. Jag är knappast värdig det uppdraget, men under över alla under verkar hon vara väldigt nöjd med mig. 

Vårt underverk. Litet, trodde jag tydligen då. Stort, vet jag i dag.


Att det finns en födelseannons i pappersform är ett tecken på att vår förstfödda börjar bli gammal. Och på att vi bodde i Österbotten då det begav sig. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s