Sådant som de sa

“Det som du nu tycker att är lite småirriterande och nästan gulligt är sådant som knäcker ett förhållande sedan.”

Fel. Det som jag då tyckte att var lite småirriterande och nästan gulligt märker jag inte ens längre. Jag har blivit van vid hans mindre charmiga egenheter, liksom han vi mina. Då frågade jag ständigt mig själv om det här är en egenhet jag kan leva med och sådana frågor tar på krafterna. I dag är också de egenheterna en given del av paketet. Jag valde att leva med dem och nu är frågan bara hur jag kan göra det på bästa tänkbara sätt.

“Det är svårt att vara ifrån varandra nu i början, men det blir lättare sedan.”

Fel. Det blir svårare hela tiden. För varje år blir vi mer och mer inflätade i varandra. Han blir en större del av den jag är och det liv jag lever och om jag kände mig halv utan honom för tolv år sedan känner jag mig som högst en kvart nu. Ibland en tiondel. Just nu knappt ens det. Trots att jag inte är ensam, alls, så är jag ändå alltid ensam i någon mån när jag inte är med honom.

Sammanfattningsvis; det blir verkligen inte per automatik sämre med tiden och det blir inte mera likgiltigt. Det blir starkare och stabilare. Kanske mera förutsägbart, men förutsägbart kan ibland bara vara ett mindre vackert ord för tryggt. Och i en värld och i ett liv där så väldigt mycket är alldeles för skrämmande oförutsägbart har jag inget alls emot att få räkna med och vila i den relation som finns i centrum av allt.

img_0359

Advertisements

2 thoughts on “Sådant som de sa

 1. Du får ord på det jag känner. Jag har ju endast blygsamma två år och några månader på äktenskapskontot (856 dagar but who’s counting). Men redan nu känner jag såhär, det är svårare att vara ifrån varandra ju mer vi är tillsammans.
  Jag fick höra inför mitt bröllop av nån som varit gifta en tid att kärleken djupnar och blir starkare. Jag i mitt naiva förälskelsetillstånd tänkte att det kan aldrig hända, jag är ju så kär nu, hur kunde jag bli ännu kärare. Men det är jag. Otroligt mycket mer.
  Och att det som kan ses som förutsägbart håller jag med om att är tryggt.
  Åh va bra!

 2. Så fint. Jag känner igen mig.
  Det är underbart att få vila i en relation. Och i dina ord!
  Grattis
  till kommande bebisen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s