Hur andra ser på mig

Nästan dagligen slår det mig hur otroligt skönt det är att vara vuxen. Jag är tusen gånger snällare mot mig själv nu än för ett halvt liv sedan. Och tusen gånger snällare mot alla andra. Tusen gånger mindre medveten om hur andra ser på mig och tusen gånger mera fokuserad på att själv försöka se på andra så generöst och kärleksfullt som möjligt.

Jag minns den där tiden då jag trodde att alla hela tiden tittade på mig och dömde mig. Nu inser jag ju att de andra också var alldeles för koncentrerade på sig själva för att hinna titta på mig och döma mig. Men jag insåg det alldeles för sent. Efter att i åratal ha trott att människor brydde sig, på det negativa sättet.

Tusen gånger snällare på bara ett halvt liv… Hur kommer det då att vara om ett halvt liv till? Växer nåden med det egna jaget ständigt eller kommer det en dag då man blir hårdare mot sig själv igen?

För jag behöver mycket nåd. Vi gör väl det, vi människor. Och onekligen skulle jag ha behövt ännu mera nåd i den tid då jag hade som minst nåd att ge mig själv. O, den smärtsamma obalansen i det.

Det är väl det som kallas tonår.

IMG_0363

Advertisements

2 thoughts on “Hur andra ser på mig

  1. Det där med folk som tittar på en… Det händer ju nog, men man tror väl de kommer ihåg en efteråt. Jag märker att tonårstjejer ofta tittar på mig, antar helt rakt ut att de snackar om att jag är plussize, om att jag inte orkade sminka mig o ser “hemsk” ut i deras ögon, osv. Sånt som man själv kunde snacka om mitt i värsta hormonstormen för att försöka känna sig själv bättre.

    MEN den stora förändringen här är att jag inte kunde bry mig mindre. Nej, jag känner mig inte vacker eller snygg just nu för min kropp är inte densamma och mina hormoner rusar vilt konstant. Men det är mitt problem och det går om, så mot mig själv har jag blivit snällare. Och jag bryr mig inte om vad andra tänker längre heller. Inte mitt problem om de inte har annat att göra. SÅ otroligt skönt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s