Min väska är i Rovaniemi

I dag, två veckor efter att våra vägar skildes åt, fick jag äntligen tag på en person som kunde upplysa mig om att min väska (den som blev på tåget på väg till Vasa) nu befinner sig i Rovaniemi. Det är ju helt fantastiskt! 

Tänk vad bra att den väska som blev på tåget var lila. Klart kännetecken. Tänk vad bra att jag hade packat mina kläder med så stor omsorg att jag utan problem kunde nämna märken och färger. Och tänk vad bäst att min väska nu ska komma hem till mig igen. 

Jag har förstås klarat mig bra utan kläderna. Jag har ju andra, även om just de här hör till favoriterna och jag skulle ha saknat dem massor om de inte hade återvänt. Mindre bra har jag klarat mig utan toalettväskan. Mitt ansikte bara skriker efter hudvård. Och jag har sminkmässigt fått hanka mig fram på ingenting alls eller en gammal mascara som mamma hittade i sitt badrumsskåp. Men det gör i och för sig bara gott ibland att utseendemässigt på sin höjd få förlita sig på en mascara som bara nästan fungerar.

Och kanske festligast av allt: min väska får nu se en stad som jag själv aldrig har fått se. Det är inte alla väskor som får det. Och jag har återfått lite tilltro till mänskligheten. Och till min egen förmåga att reda ut och fixa saker på finska.

Summa summarum (ett uttryck jag aldrig förr skrivit ner och ytterst sällan yttrat högt): ingen skada skedd. Förutom att min hud flagnar och att jag snart får en fet faktura från hittegods. Det är ju fruktansvärt långt från Rovaniemi.

   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s