Bäst när det smäller

Jag är ju sämst när det gäller. Springer aldrig personligt rekord när det är lopp utan tvärtom lite sämre än vanligt. Jag är hopplös på att välja mina formtoppar. 

Men – och nu skryter jag förbehållslöst – jag är i sanning bäst när det smäller. Åtminstone småsmäller. 

Insåg just att jag glömt en väska på tåget i dag. Min egen väska. Med alla mina kläder för hela veckoslutet. Och min toalettväska. Och jag har en sådan frid. Är inte ens irriterad. Absolut inte arg. Trots att några av mina bästa klänningar finns i den där väskan. 

Den här egenskapen hos mig själv gillar jag. Den borde jag skriva in på min CV. Jag är enormt svårrubbad vid materiellt lidande. 

Jag minns när min plånbok blev stulen för några år sedan. Samma sak. Kolugn. Spärrade bankkortet och åkte på några studentkalas. Glömde eländet helt.

Så sjukt användbar egenskap. Jag är enormt glad och tacksam över att handväskan är med. Att barnens väska är med. Att inte min dator fanns i väskan som inte är med. Att mamma köpt trosor i fel storlek för en tid sedan. Att Ingrid packade med två tandborstar för mycket.

Och mest: glad och tacksam över en lång och fin dag när både vänner och familj skämt bort oss. Rik är jag. Oerhört rik. Oavsett om jag får återse min väska eller inte.

  
Väskan på bilden har inget med den försvunna väskan att göra. Men det är en väska.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s