Hundra euro i veckan

Bilen på reparation. Igen. 800 euro. Igen. Vår första tanke är att flytta över från sparkontot. Igen. 

Vår andra tanke är att inte flytta över från sparkontot utan bita ihop och försöka klara det ändå. Leva tre och en halv vecka på lika många hundralappar. Går det?

Andra tanken vann. Som den så ofta gör. Så nu testar vi.

Vi är drygt halvvägs in i projektet och hittills verkar det möjligt. Jag avlägger rapport när vi kommit ut på andra sidan. I dag konstaterar jag bara att jag i sanning är en människa som är allt eller inget. Och att jag är en människa som ofta inte vill det jag egentligen vill och som därför behöver hjälp på traven av system och regler och projekt. Det var hångel-december. Det var köpstopp i januari och februari och nu är det leva på hundra euro i veckan. 

Jag ser ju charmen i allt. Och jag ser också charmen i inget. Det är det där gråa i mitten som jag inte riktigt kommer överens med ännu. Någon dag ska jag. Men i väntan på den dagen tvingar jag mig till inget ibland eftersom det inte går att hoppa från allt till allt.

Det är fint att välja bort. Det är en lyx att  välja bort, att inte borta ständigt tvingar sig på en.

  

4 thoughts on “Hundra euro i veckan

  1. Allt eller allt. Ha ha! Ja så är det. Inget eller allt är ju nog ett bättre alternativ.
    Det måste ju liksom finnas passion . Har det grå trista en passion inbyggd i sin stiltje som vi inte ser? Jag tror det faktiskt. Skymtar den ibland när det är riktigt astråkigt, typ stå i lekparken omsluten av Mårrandimma. Spänningslösheten blir riktigt intressant. Som att koka gröt. Om man med sleven rör om i kastrullen i en åtta blir det fart på konsistensen. Att sånt.

    • Jag tror också på charmen i det gråa. Och på det du skriver Minna. Så vackert formulerat: Att det gråa trista har en passion inbyggd i sin stiltje. men att vi sällan ser den. Och när vi ser den är det från sidan av en sjukhussäng, då när allt man vill ha är det alldeles vanliga gråa morgondiset. Då, när det är en livboj att stå och röra om i en kastrull eller ladda kaffekokaren. Då ser man passionen i det gråa trista. Och ibland också efteråt.

      • Jag tror med dig. Egentligen. Och lär mig älska vardag mer och mer hela tiden. Samtidigt som jag är allt eller inget så är jag i allra högsta grad en människa som gläds mest över att vardagen känns så bra som den gör.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s