Familjemys

Jag och Fredrik går på föräldrakurs den här våren. 

– Det behöver ni inte. Ni är redan världens bästa föräldrar, sa Ingrid. 

Som på beställning, sa hon det. Men det kom från hjärtat.

Nu i efterhand tror jag hon ändå är glad att vi går. Vi får äta middag med andra barnfamiljer varje onsdag och när vi föräldrar sedan vänder och vrider på föräldraskapets höjder och dalar får barnen leka med andra barn och fantastiska och engagerade barnvakter.

Alla vinner.

Redan efter kurstillfälle ett bestämde vi oss för att börja med något nytt i vår familj. En kväll i veckan ska alla vara helhjärtat tillsammans och göra något roligt. Barnen taggade direkt. Förstås. Och Arvid kom på namnet; familjemys. 

Eftersom Fredrik har ett kisi-jobb (som vi faktiskt älskar just nu) är det svårt att köra samma kväll varje vecka. Men en kväll går alltid och det är det viktiga för oss. 

Regler för familjemys: 

1. Bara familjen får vara med. 

2. Ingen får hålla på med någon skärm. 

3. Alla måste vara hjälpsamma och alltid säga ja om någon ber om hjälp. (Den här regeln kom Ingrid på en gång när hon inte orkade bära sin ryggsäck.)

Se det här som ett tips från en som går på kurs. Inför familjemys i din familj. Redan i dag. Helst i går. Hela familjen bara älskar familjemys. Ingen gång har det gått helt som på Strömsö, men alltid lite ditåt och det räcket faktiskt mer än väl. 

  
Den här bilden är tagen på vårt första officiella familjemys. Vi hade vinterpicknick i lekpark. Vi hade nästan hunnit fram till parken innan hungriga barn krävde servering. Och vi hade nästan hunnit duka fram serveringen innan Arvid kissade ner sig. Så då åt vi några vindruvor, tog den här bilden för att föreviga och sedan gick vi hem. Körde picknicken i vardagsrummet och byggde pussel. Alla var nöjda. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s