Hata första april

Den nya prinsen ska heta Oscar Carl Olof Kent, läser jag. Förtjust. Och berättar jag för min syster (ja, hon är här och jag bor på moln). Lika förtjust. 

– Men Amanda, det är ju ett aprilskämt, säger hon. Inte alls speciellt förtjust.

Och jag kommer ihåg exakt varför jag i dag ogillar första april. Och varför jag som barn hatade första april.

Vi som spontant vill lita på folk borde få vara lediga första april. Vi som friar hellre än fäller till och med den första i fjärde borde få ta paus från ett samhälle som vill busa till det lite.

Jag är inte stolt över att jag gick på namnet Kent, men jag skäms faktiskt inte heller. Livet är för kort för att jag ska orka skämmas för att jag tror att de svenska kungligheterna är mer nytänkande än de är. Som barn skämdes jag däremot massor när jag gång på gång på gång trodde att människor sa som det var. Till och med på första april. Vi räknade ibland vem som blev lurad flest gånger den dagen och fast jag lurade ner mitt antal lite låg jag alltid högt upp på den listan. 

Att vara lite lättlurad är ju ingen dödssynd. Jag tycker bara det är sorgligt att det kändes så när jag var liten. 

Just den här första aprilen var ändå lätt att gilla. Firade en älskad väns trettionde födelsedag och fick eftermiddagshänga med min syster. Och en stund fick jag till och med tro att prinsen i grannlandet ska få heta Kent i fjärde namn. 

Bra dag. 

4 thoughts on “Hata första april

  1. Sorgligt att ni finlandssvenskar verkar så Sverige-orienterade… Inga kul skämt i mitt forna hemland tydligen…

  2. Jaha, tack för den, jag trodde ända tills nu att han skulle få heta Kent i fjärde namn.
    Har alltid sagt att jag skulle bli en hopplöst dålig polis/detektiv/tulltjänsteman för att jag alltid tror på vad alla säger, särskilt om det sägs med gråten i halsen. Suck.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s