Förlovningsdag

Exakt den här dagen för tolv år sedan lät han mig välja honom. Han gick mer på knä (bokstavligen) och frågade om jag ville dela livet med honom. 

Jag ville. Och jag vill. Ännu mera nu än då. Aldrig har jag varit säkrare än nu.

Vi är en lycklig berättelse, jag och min Fredrik. Åtminstone början av vår berättelse har varit lycklig. Ibland frågar jag mig om man alls får berätta en lycklig berättelse som också varit lätt eller om det finns utrymme bara för de berättelser som är lyckliga och svåra. 

Men det här är nu den berättelse jag har. Den enda sanna jag kan berätta. Och jag har inte ännu träffat en enda människa vars berättelse inte varit värd att berätta. Att tro att jag själv skulle vara det enda undantaget skulle vara att tro lite för mycket om mig.

Så jag berättar den. Inte för att den är bättre än någon annan. Absolut inte för att den är intressantare eller starkare – snarare tvärtom då. Men för att den också är en fullvärdig berättelse värd att berätta. 

Det är berättelsen om två unga människor som valde varandra. Och om två lite äldre, lite mera ärrade som fortfarande väljer varandra.

Tack, Fredrik, för att jag fick bli din. Tack för att du ville bli min. Och fortfarande vill vara det. 

   
   

2 reaktioner på ”Förlovningsdag

  1. ÅÅ ni är så fina. Så mycket i bara två.
    Tack för att du delar med dej. .
    Ja varför är lyckan skamlig? Är den det? Eller är den bara mobbad och gömmer sej?

  2. Grattis till de tolv åren! Klart man ska få vara lycklig när man är det ❤ Jag kan bli riktigt ledsen ibland över att andra tror att de som är glada över något bara låtsas. Alla har svårigheter, visst, större och mindre och mera ofta eller mera sällan. Men det ska inte få hindra oss från att känna glädje! Kram till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s