Alla dessa dagar som kom och gick,

nog anade jag att det var livet. 

Det är länge sedan jag slutade räkna kallt med livet. Olyckan som för elva år sedan inte alls ärrade min kropp ärrade min själ i det att den fick mig att inse att det är kort mellan liv och död. Men trots min medvetenhet om min dödlighet har jag inte bara varit oförskämt levande utan också oförskämt frisk. Ingenting vet jag om sjukdom och lidande.

För några dagar sedan dog hon. Jag kände henne egentligen inte alls. Hon läste min blogg och jag läste hennes. Vi har gemensamma vänner. Våra söner är jämnåriga. Vi delar tro. Men vi kände egentligen inte varandra.

Hennes död slog ändå luften ur mig. Så där som död alltid gör när den kommer i helt fel form i helt fel tid. Jag blev så ledsen och så arg och så besviken. 

Jag påmindes igen om livets bräcklighet. Det största vi har är så skört. Och det enda vi har är just den här stunden. Ingen av oss vet om vi får se barnen bli vuxna, men vi vet att vi får äta frukost med dem i dag. Ingen av oss vet om vi hinner nå alla våra karriärsmål, men vi kan göra väl det vi gör i dag. 

Livet är ju inte milstolpar och festligheter. Ju längre jag lever, desto mer övertygad är jag om att livet i första hand inte alls är de dagar man minns utan de andra. Och det finns inget förminskande i det. Snarare tvärtom. Tänk att vardagen i all sin litenhet ändå får vara det största vi har. 

Nog visste hon som inte längre är bland oss att det var livet.

  
Vardagsbild tagen av min syster. Vårt hem. Vårt älskade nya. Med frukostrester och hushållspapperstussar och skolkaos. På något sätt vackrast just så.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s