Dagen då jag inte skrattade

Om du vill prata om att Solsidan tappat stinget har du kommit till fel person. Om du vill beklaga dig över att serien blivit sämre sedan säsong två är jag inte intresserad av vad du har att säga. I min bok är den svenska humorserien fortfarande en nutidsskildring utan dess like.

Men. I går kom dagen då jag inte skrattade åt Solsidan.

Om du inte ännu har sett avsnittet och har tänkt se det rekommenderar jag å det bestämdaste att du slutar läsa nu. För jag kommer skamlöst att avslöja detaljer ur gårdagens program. 

Freddes dansgolvshångel på klassfesten. Jag fixade inte det. För första gången någonsin lämnade Solsidan mig med en känsla av genuin hopplöshet. Jag har uppenbarligen ingen respekt för tidigare kriser i serien: barnkalas som misslyckas, doptillställningar som hotas eller företag som kraschar. Men när en relation misslyckas, hotas eller kraschar går jag sönder.

Så gick jag lite sönder i tv-soffan. Den plats där jag aldrig går sönder eftersom jag vägrar se lefvande bilder som kan söndra mig. 

Jag vet inte ens vad det var meningen att jag skulle känna. De där scenerna efteråt när Fredde kröp ner i sängen och Ove beundrade sin pokal verkade ju på något sätt… lättsamma. Som om det skulle vara roligt. Och jag var SÅ inte där. 

Var du?

  

Advertisements

5 thoughts on “Dagen då jag inte skrattade

  1. Håller med. Kanske jag inte gick sönder direkt, är väl lite för hardcore tv-tittare, men tyckte det var onödigt. Jag vill ju också ha ett lyckligt slut.

  2. Du är så bra att sätta ord på känslor. Fick också en dålig feelis och gick bort från tv:n, inte roligt alls…. Däremot har jag inte tänkt på det före jag läste detta inlägg och kände för att kommentera för exakt som du beskriver var känslan just då…

  3. Blir lite förvånad över att det är så populärt i mitt gamla hemland att titta på SVENSK tv…. Varför? Själv hade jag blivit lycklig över att kunna se på finsk… Har dock några underbara bokar som hindrar mig att sätta upp en parabol.

  4. Min man hade sagt till en kompis att han skulle titta på något program. Vi råkade båda se på just det här avsnittet. Så tråkigt, humorlöst och inte i vår smak alls.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s