Resan tillbaka till varandra

Under veckoslutet som gick fick jag ha paus från familjen. I den bästa av världar skulle jag nu vara ovanligt tålmodig, god och mild. Jag skulle fösa Arvid tillbaka till sin säng för nittonde gången med ett leende. Jag skulle reda ut en konflikt med Ingrid på ett moget och pedagogiskt sätt.

Men icke. Kanske i den bästa av världar, men Aicke i den här verkliga av världar.

Varje gång jag återvänder till min verklighet efter en paus från den så förundras jag över hur snabbt jag landar igen. Några få minuter känns tillvaron magisk och barnen förunderliga, sedan är vi obarmhärtigt bara tillbaka igen. Vi hittar tillbaka till varandra så snabbt, nästan för snabbt. Barnen är mitt grundelement. 

Och jag blir lite besviken på mig själv när irritationen kommer krypande första gången. Eller rusande. Jag borde ju inte.

Samtidigt blir jag också lite glad. Över att vi är varandra så nära att resan tillbaka till varandra är så kort att den kort att den knappt finns. Det finns något fint i det. Också. 

Märkligt är det. Att jag efter ett helt dygn utan barnen kan känna mig tom men efter bara tre minuter med dem knappt känner av att pausen fanns. Ännu en av dessa konstigheter som kom på köpet med föräldraskap.

Aldrig slutar jag förundras. 

IMG_8416IMG_0871

Advertisements

4 thoughts on “Resan tillbaka till varandra

 1. Ja precis sådär kände jag också efter att ha visiterat min dotter som studerar i Malmö.
  Vilken flykt! Vilken vingafärd! Och detta trots att vi)Malin och jag) både genomled spysjukan i en lånad två samt blev bestulna dagen därpå på bibliotekets barnavdelning!
  Sorgen och grämelsen över allt som försvann var lite traumatisk faktisk.
  När jag igår stod en och en halvtimme på Nordeas kontor med en tvååring under armen för att reda ut allt trassel med försvunna kort, var det svårt att trösta sej med att tjuven kanske åtminstone köpt en vinterrock åt sej eller sina barn för pengarna hen stal.
  Hemkomsten från den ljuva flykten har präglats av jordelivets gråaste vedermödor…
  Spysjukan tog vi ju med oss hem så … såklart… What else..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s