Också en uppladdning inför galan

Min väckarklocka ringde sju i dag. Inte för att jag skulle hinna med frissa, fransar och förfest utan för att jag skulle fortsätta drömma, visionera och planera med några av dem som jag bygger församling med. Vi har hållit på sedan i torsdags och jag fick tyvärr smita i förtid mitt i lunchen i dag. Men mycket har landat nu och med frid och hopp satt jag mig på tåget för tio minuter sedan. 

Om allt går väl kommer jag till Vasa 17.34. Galan börjar ju först klockan sex så det finns luft. Jag har aldrig varit någon marginalernas kvinna när vi talar tid. 

Om allt går ännu mera väl passar den klänning som väntar på mig i Vasa. Jag har aldrig förr provat den så jag har för säkerhets skull ett mycket tråkigare reservalternativ i väskan. 

Om allt går ännu ännu mera väl så håller frisyren också. Församlingens fantastiska ungdomsledare fixade mitt hår under dagens morgonandakt, så uppsättningen har åtta och en halv timme på nacken redan när galan börjar. Och jag glömde hårspray. 

Jag har onekligen haft bättre uppladdningar inför fest. 

Men jag har absolut haft sämre också. Jag är ju inte sjuk. Alls. Barnen har det bra med fenomenala barnvakter som avlöser varandra tills Fredrik är hemma hos dem igen i eftermiddag. Jag ska få träffa min lillasyster på galan. Hon ska kompa en vän och jag kommer att vara så stolt. Jag får nu ha fyra och en halv timme på tåg för mig själv, min bok och min godispåse (ja, jag tog tydligen en paus från godissttrejken i dag). Det lär finnas snö i Österbotten – och snö på ett ställe där jag ska vistas bara ett dygn är lugnt bästa snön. 

Egentligen bara segrar. Bring it on, Galan 2015!

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s