Sex år

Idag fyller den här bloggen sex år. Tänk. Den 8 november 2009 skrev jag mitt första inlägg här och sedan dess har vi kilat stadigt, jag och den här bloggen.

Välkommen med på en resa! Jag har besökt min blogg. Alla år den 8 november och bjuder här på några inlägg från årsdagar som varit. Ibland är de rätt bra, ibland är de rätt meningslösa. Ibland fanns en frestelse att välja ett smart och välskrivet inlägg från någon närliggande dag, men jag motstod frestelsen. Jag offrar min stolthet till förmån för ordning och reda. Häng med!

Mitt allra första inlägg var rätt okarismatiskt och handlade om att jag hade flyttat min blogg. Före det bloggade jag på bloggen.fi i drygt tre år. De texterna saknar jag nu. Någon av alla de som säger att ingenting någonsin försvinner från internet kunde gärna leta fram mina gamla texter och ge dem till mig. Det skulle uppskattas. Massor.

På bloggens ettårsdag skrev jag typ fem inlägg, jag spottade ur mig enormt många inlägg på den tiden. Dagen till ära hade jag publicerat en outfitbild och kan därför upplysa er om att jag såg ut så här:

8 novemer 2010

Jag hade ordnat frågestund och svarade på frågor. Du kan läsa svaren här. Bra frågor! Jag tar inte ställning till svarens kvalitet.

När bloggen fyllde två år var Ingrid nästan tre och ett halvt och hade höga förväntningar på julen. Ett annat inlägg från samma dag avslöjar att jag sprang 5 kilometer tidigt den morgonen. Tänk att jag har kunnat göra det så länge.

Bloggen fyllde tre år i november 2012. Jag hedrade treårsdagen med att skriva ett nästan äckligt optimistiskt inlägg. Men håll ut! Det finns också negativa tendenser där.

Min blogg firade aldrig någon fyraårsdag. Jag var tydligt gälit stressad i just de dagarna. Men ni kan kika in på granndagarna. Här kan du läsa om mitt dagsprogram den 6 november samma år och den 11 september myntade Ingrid ett uttryck som fortfarande hänger stadigt med i vår vardag.

För ett år sedan fyllde bloggen fem år och jag skrev om ett rörande möte med Ingrid som hon är när vi inte är med.

Sex år. Hurra! Jag är så själviskt glad över att jag har skrivit allt det jag har skrivit under dessa sex år. Visst, ibland har jag skrivit sådant som jag ångrat i efterhand men i regel är det bara guld att det alls finns. Att kunna besöka den jag var för ett, tre eller fem år sedan är ju fantastiskt.

Att ni som läser finns är ännu bättre. Jag tvivlar på att jag skulle skriva lika ofta om jag skulle skriva bara för mig själv, Gud eller skrivbordslådan. Tack!

Advertisements

9 thoughts on “Sex år

  1. Du skriver så bra, Amanda! Jag är imponerad av hur mycket du orkar och hinner med, särskilt dagsschemat från två år tillbaka. Och så har du dessutom energi att skriva inspirerande texter samtidigt! Ser upp till dig för det!

  2. Grattis Hurra. Må det bli många år till för bloggen. “Är det här något liv, va,va?” tänkte jag också när du ordfastade för en tid sen.

      • Det tog inte länge att hitta, som du själv sade så försvinner inget någonsin från internet 😉 Men det kan vara jobbigt att ta vara på det från t.ex. Wayback Machine om ursprungliga sidan läggs ner. Enklast är ju att hela tiden göra egna backups, vilket jag antar du redan gör, för att undvika problem i framtiden.

        Om du vill ta vara på dessa texter kan du använda gratis verktyg som https://github.com/hartator/wayback-machine-downloader , eller om du inte förstår dig på sådant kan du betala åt t.ex.http://waybackdownloader.com/ så gör dom det åt dig. För om du tänkte copypastea tre år av bloggtexter i en wordfil så tar det för evigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s