Rätt ibland

Och jag finner mig själv vid ett bord bredvid två av mina gamla elever. Jag har inte sett dem sedan de blev studenter och det är så uppenbart att de är vuxna människor nu. Snart lika gamla som jag var när jag började undervisa dem. Jag känner mig nästan lite gammal. Men bara nästan.

Vi minns de år vi delade och de berättar om hur de minns mig. De säger så fina saker att jag knappt känner igen mig själv, men jag känner ju igen min strävan. Det betyder mycket att få höra att den strävan har landat rätt ibland trots att det så sällan blir som jag egentligen vill.

De säger att jag såg dem som enskilda individer och inte bara som delar av en grupp. De säger att det var lätt att tala med mig. De säger att jag var en människa och inte bara en lärare. De säger att de är glada att just jag med just mina värderingar vill vara just lärare.

Jag har ju lätt till tårar och det ska erkännas att jag får blinka och svälja lite grann när de talar. Jag lovar mig själv att tänka tillbaka på det där samtalet någon dag när jag verkligen behöver det.

Och idag är en sådan dag.

Jag har varit vaken på nätterna flera nätter i sträck. Absolut inte hela nätterna. Men varje natt och för länge varje natt. Vänt mig, vridit mig. Det snurrar så mycket i mitt huvud just nu och det finns alldeles för många trådar som jag borde dra i. Måste dra i. Trådar som ingen annan har tillgång till. Jag regerar tyvärr med den försvarsmekanism som många gånger är min egen räddning och lika många gånger mina medmänniskors helvete; jag glömmer saker. Inte aktivt. Inte förträngande. Bara… totalt.

Just idag behöver jag påminna mig om att det faktiskt blir rätt ibland.

Bild 2015-11-05 kl. 14.17

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s