Läsande pappor och städande mammor

– Hördu, Amanda. Du pratar ju ofta om hur viktigt det är med läsande pappor, idag får du bevisa att det också är viktigt med städande mammor. Så att Ingrid förstår att också kvinnor kan tycka att städning är en bra sak. 

Ja. Jag är tyvärr inte bättre än någon annan och talar rätt lite om den jämställdhet som kostar mig själv något. Det är väl för övrigt därför som så få män talar jämställdhet överlag, det kostar oftast dem själva rätt mycket.

Men idag orkade jag vara en lite bättre version av mig själv. Så jag fyllde vårt skurämbar med vatten och insåg lite generat att jag inte fyllt just det ämbaret tidigare. Trots att det faktiskt är några år sedan vi köpte moppen. 

Sedan tycker jag ju egentligen att det är tusen gånger viktigare att läsa än att städa, men jag kan gå med på att ställa upp ibland. I jämställdhetens namn. För man behöver ju inte vara man för att ta initiativ till städning. Lika lite som man behöver vara kvinna. Ganska få av oss har en genuin passion för att städa, så om vi inte har turen att själva vara en av dessa få eller dela liv och hustak med en av dessa få så är det nog bara att bita ihop och göra fast det inte lustar. Alls. Vare sig vi är kvinnor eller män. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s