Vi har inte råd

Den som sa att en gång är ingen gång hade aldrig barn i trotsåldern. 

Arvid tar varje chans att skapa nya vanor och rutiner. Om vi en gång ger med oss på någon punkt så kostar det. Jag skulle gärna berätta exakt vad det kostar, men priset är tyvärr ännu okänt för mig eftersom vi hittills inte lyckats köpa tillbaka det vi gav trots att vi minsann försökt. Han åt en smörgås i sängen efter läggdags i söndags. Och åtminstone ännu ikväll är vi inte kvitt. Så den där aftonmackan kostade åtminstone tre kvällar. Och vi som bara ville köpa oss lite söndagsfrid efter en ack så rolig och ack så intensiv helg. 

Nu gäller det att bita i. Vara hårdare och mera beslutsam än man egentligen är. Orka kämpa också när det kanske inte ens är värt det. Visa tålamod och lugn, för det hjälper inte att skrika tillbaka (tyvärr prövat knep). 

Eller. Så gäller det att tänka om. Hur farligt är det egentligen med ruispala i sängen? Lite rågsmulor i lakanen? En rostad brödkant på huvudkudden? 

Svaret är: sjukt farligt. För om ett nej som blev ett ja kostar minst tre kvällar vill jag inte veta vad ett nej som blev ett ja som blev ett nej som blev ett ja kommer att kosta. 

Jag vet bara en sak. Vi har inte råd.

IMG_2022-0
Så mild och tålmodig som på bilden är jag inte ikväll. Jag har andra gåvor.

2 reaktioner på ”Vi har inte råd

  1. Känner så igen mig! Man förbluffas emellanåt av deras viljestyrka. Man borde ha enormt tålamod, men det tar ju slut hela tiden och så står man där och inser att man är lika barnslig som 3-åringen framför sig.

    • Exakt. Det är märkligt. I mötet med en trotsig treåring borde man framkalla sitt bästa och mognaste jag. Men de framkallar så tydligt ens sämsta och minst mogna. Det är inte lätt. Däremot väckte han inte oss en enda gång i natt och då var allt mer än förlåtet. Dubbelförlåtet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s