Hur kunde ni?

Jag fasar för Arvids tonårstid redan nu. Jag ser framför mig hur han som femtonåring kommer att ställa oss mot väggen och ifrågasätta vår kärlek till honom. 

– Hur kunde ni låta mitt hår se ut sådär när jag var två år?

Och frågan kommer ju att ställas med åtminstone en viss rätta. Han har inte en neutral frisyr. Det är inte en saklig, rimlig, välklippt pojkfrisyr. Det är mer… medeltida prins. Eller Jonatan Lejonhjärta. Jag vill ogärna dissa medeltida prinsar eller ovan nämnda broder Lejonhjärta, men inte är det ju för frisyrtips som vi vänder oss till dem. 

Vi ska nog ta itu med det. Snart. Vi hade faktiskt tänkt göra det inför fotograferingen på dagis, men det kändes lite hycklande. Han ser ju ut såhär nu och såhär vill vi också minnas honom sedan. Så det fick vara. 

Men tro aldrig att vi inte älskade dig. Tro inte heller att folk pekade och skrattade. De tyckte bara att du var ursöt. Kanske inte tack vare din frisyr, men kanske inte heller trots den. Bara med den, liksom. Det var inte så illa som du tror när du ät femton. Det var stundvis ganska charmigt. 

IMG_3052
Stundvis tänker vi att delar av hans charm kanske sitter i de där lockarna. Tänk om vi sliter ännu mera hår om det finns mindre av det? 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s