Bilder från en sommardag

  
Ungefär så här ser vår salong ut just nu. Vår sommarsalong. Igår drog vår vän Anders fram trägolv och träväggar och idag har det arbetet fortsatt. Älska alla träskatter som finns under plastmattor och suspekta tapeter. (Hur mycket vill ni veta om vårt sommarhus?) 

  
Och ungefär så här ser det ut i vårt sommarkök när vi äter kvällsmat. Jag ser egentligen bara harmoni. 

  
Och ungefär så här ser det ut när de två yngsta i sommarhushållet ser Vi på saltkråkan. Som för övrigt är den tv-serie av Astrid Lindgren som jag som vuxen gillar allra mest. 

  
Igår när vi kom hem från matbutiken hade våra vänner kommit. En av vännerna hade tagit fram grillen från vinterförvaring, tvättat av grillen efter vinterförvaring, satt igång grillen samt börjat grilla det köttkilo hon hade med sig. Den andra vännen gick lös på salongen med kofot. Och jag bara vet att sådana vänner är mer än man kan begära. Mer än jag trodde var möjligt när jag var femton. Var än gränsen går mellan vanliga vänner och utomordentliga vänner så har de passerat den. För länge sedan.

  
Jag och en av vännerna. Älskade, älskade hon. Alltid saknad i vardag. Men å andra sidan – alltid nära när jag har tid och ledighet.

  
Den här gruppen (plus fotografen) är fest. Mitt hår är inte. Titta på det! Titta på det! Jag märker att jag nämner mitt hår oroväckande ofta nu. Snart kan det hända något drastiskt. Är jag rädd.

  
Älskad pojke på sommarbad. 

Och gott folk. Det bästa till sist. Vi har en toalett! Min svåger är makalös.

Jag behöver väl inte ens säga att jag inte har tagit bilderna? 

Advertisements

8 thoughts on “Bilder från en sommardag

  1. Åh, och de där vännerna som grillade och drog fram golv åt er ploppade in i måndags och frågade om de fick bjuda på lunch samma dag. Klart de fick. Fantastlska människor. Det är härligt att vi är många som får njuta av dem.

    Sen måste jag fråga: ligger Arvid månne och badar i Lojlaxviken, vid simstranden? Där har jag vuxit upp på somrarna, vi hade en villa precis bredvid när jag var barn, men den revs och tomten återgick till de som arrenderat ut den åt min mommo och moffa. Men oj oj vilka fina minnen jag har från den lilla viken. (Mommos villa finns däremot fortfarande i närheten, man kör förbi den när man ska till simstranden och svänger in från stora vägen. Om vi råkar vara där samtidigt nånstans kan vi hälsa på hos varandra och låtsas att vi är äkta munsalabor allihop!)

    • Fantastiskt! De räcker ju nog åt fler!

      Ja!! I just den viken badar Arvid. Bra vik! Vi ser fram emot ert besök här i sommarhuset. Vi hoppas (och vågar nästan tro) att ni kommer att förstå charmen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s