Jag älskar dig

Jag läser den här diskussionen inne hos Peppe (som jag förresten besöker och gillar varje dag även om jag är värdelös på att lämna spår). Och jo, min mamma säger att hon älskar mig. Ofta. Åtminstone nästan varje gång vi ses. Om inte varje. Jag tröttnar aldrig. 

Och jag kör på samma koncept i mötet med mina egna barn. Varje dag säger jag åt mina barn att jag älskar dem. Viskar det med näsan i en solblekt kalufs. Utropar det förtjust när jag dör söthetsdöden. Säger det med darr på rösten när en jobbig konflikt når sitt slut. Jag tröttnar aldrig. Och hittills har de inte heller gett uttryck för att tröttna. 

Och jo, jag kör samma grej med Fredrik också. Varje dag. Oftast flera gånger varje dag. I de mest varierande situationer. I de mest varierande tonlägen. Vi tröttnar aldrig.

Jag älskar dig.

Ibland säger någon att kärleksförklaringar inte ska användas för ofta. Att de mister sin kraft då. Jag förstår på ett sätt och inte alls på ett annat. Hur skulle kärleken kunna förklaras för ofta när den ju är sann varje dag? Då är ju inte varje dag för ofta. Då är ju varje dag lagom ofta. I min värld förlorar orden inte sin kraft för att de används varje dag. De snarare ökar sin kraft då de hittar sin plats och är sanna i alla olika dagar och lägen. 

Jag säger att jag älskar varje dag. Helt enkelt för att jag älskar varje dag.

  

Advertisements

4 thoughts on “Jag älskar dig

 1. Jag säger också varje dag åt mina barn att jag älskar dem och så även åt min make. Kommer aldrig att sluta göra det. Min äldsta son Adrian ser man att han tar åt sig orden. Man ser att han blir glad då jag uttalar dom orden. Så säger jag även varje kväll att han är världens bästa.

 2. Intressanta funderingar du har, jag gillar att läsa din blogg!
  Min mamma har inte sagt “jag älskar dig” åt mig, men ändå har jag vetat att hon velat mitt bästa.

  Jag och min man säger varje dag “jag älskar dig” åt varandra.
  När det gäller barnen, så känns det mest bekvämt att säga ” jag tycker så mycket om dig”.

  Varför det är så kan jag inte säga:-), det har bara blivit så 🙂

 3. Jag säger också dagligen till mina barn (6 år och 1 år) och min man att jag älskar dem. Jag ser att orden betyder något, speciellt för sexåringen. Läser boken Upptäck kärlekens olika språk för barn av G.Chapman och R.Campbell och försöker ta reda på om det är just de bekräftande orden som är dotterns starkaste språk eller om det är något annat. Intressant! Hur som helst tänker jag att det är bättre att använda kärlekshandlingar för ofta (om man nu ens kan det) än för sällan.
  “De snarare ökar sin kraft då de hittar sin plats och är sanna i alla olika dagar och lägen.” Precis! 😍

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s