Hur bra?

Aj, hur bra vi har det på vår sommarresa i Sverige? Såhär bra:

  
Idag när barnen lagt sig (tyvärr inte alls somnat men nog lagt sig) åt vi knäckebröd med ägg och drack te och kände att det var nästan för bra. Det tyckte barnen som kom ner till köket också. Att vi hade det nästan för bra. 

  
Männen i mitt liv. Den ena med kyckling i famn. Själv har jag inte tagit det steget ännu. Tror fortfarande att fjäderfä är en konsekvens av syndafallet. Om de fanns redan i den ursprungliga versionen av Edens lustgård hade de inte näbbar och inte klor. Punkt.

 
Varje stund jag kan göra till läsestund gör jag till läsestund. Jag har läst hundratals sidor sedan vi kom hit i fredags och jag klagar verkligen inte. 
 
Som sagt. Jag tar varje stund. Här läser jag Konsten att städa som jag bara måste återkomma till. Har du läst? Har du lärt? Har du städat och slängt? Berätta!

  
Han och jag. Min lilla glädje. Mitt lilla munkhuvud. 

Behöver jag ens säga vem som tagit alla bilder? Jag brukar ibland säga att min syster borde ha en blogg för sina bilder, men samtidigt är det ju festligt att hon ställer upp på min varje gång vi är tillsammans. 

Advertisements

8 thoughts on “Hur bra?

  1. Den boken ska jag lägga på min lista. Jag har dock läst en annan, Living well spending less, finns en blogg med samma namn. Den innehöll många bra tankar o idéer, bl a om städning o rensning. Men den finns inte på svenska.

  2. Ser helt underbart ut att sitta o läsa, det är riktig semester! Är det Marie kondo! Vill sååå gärna läsa den, står på kö hos biblioteket. Men det lär dröja innan jag får läsa den… Säg till om du vill sälja den?! 😉 (försöker att inte köpa nyproducerat om jag kan undvika det!) allt gott, Karin

    • Det är just den, jo. Kan inte sälja den eftersom den inte är min. Värd att läsa, ja. Men samtidigt är basgrejerna så givna att de kan sägas med två meningar. Och det finns vissa bitar där som förvirrar och roar snarare än ger något djupt och nytt perspektiv på världen. Åtminstone min värld.

  3. Jo jag har läst boken. Den föll i min hand just som jag påbörjade flyttstädning (alltså röjning och städning före flytt) och jag blev onekligen inspirerad. Jag har inte följt hennes metod till punkt och pricka men många många sopsäckar och lådor har faktiskt blivit fyllda med sådant som ska slängas, säljas och ges bort. Gick genom alla brev och papper från tonåren och brände nästan allt. Befriande! Gillar tanken på att tacka tingen för att de gästspelat i ens liv. Försökte också komma ihåg att göra det när jag röjde. Nåväl, mycket är gjort men mycket återstår innan vi är klara. Men det får ta tid. Det är en process.

    • Jag tänkte snarare råröja ett par dagar i min ensamheten och tänka att jag hellre gör mig av med för mycket än för lite. Inget som inte bereder oss glädje ska in i nya hemmet. Det är visionen. Siktar högt, vi får se var vi landar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s