Mindre vackra egenskaper

Jag tycker verkligen inte om ishockey-VM. För det mesta är mitt ogillande ganska passivt. Jag tycker helt enkelt att det är fruktansvärt tråkigt och inte det minsta intressant. Jag kommer inte ens riktigt ihåg att det finns och blir lite överraskad varje år när det kör igång igen, jag hade liksom lyckats glömma och också lyckats glömma varför jag inte tycker om. Och som sagt; oftast rör sig mitt ogillande på en passiv nivå. Det stör ju inte mig att de som vill se VM-matcher ser VM-matcher.

Men. Ibland blir mitt ogillande mer än passivt. Rentav aktivt. Ishockey-VM lockar fram mindre vackra egenskaper hos en hel del av oss och även om de egenskaperna säkert finns där till vardags också så är det ju ändå på något sätt bättre när de hålls dolda.

Jag behöver ju inte ens säga att jag tycker bilden är förkastlig. Ni vet nog vilken bild jag menar, men om inte kan ni ju titta här. Nästan ännu mer förkastligt är det ju att så många försvarar och tycker att vi som reagerar är humorbefriade.

Och don’t get me started on folks reaktioner på domarna igår.

Jag har en känsla av att människan inte är gjord för kollektiv, nationalistisk tävlingsmentalitet.

Jag har en känsla av att jag plötsligt minns varför jag inte tycker om ishockey-VM.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s